راههای تقویت ایمان و باروهای دینی را باید در وجود و درون خودمان بیابیم و نهادینه کنیم . در این راه سوالاتی پیش خواهد امد که با استفاده از آیات و گفته های پیشوایان دینی می توان به پاسخ صحیح رسید.تقویت ایمان

تقویت ایمان

ایمان کامل

راه های نزدیک شدن ب خدا

هنگامی که پایه ‏های ایمان در وجود انسان متزلزل گردد، صفات رذیله بی شماری به سراغ انسان می‏ آید؛ با تقویت پایه‏ های ایمان باید به مقابله با آن برخاست. برای تقویت ایمان راه هایی وجود دارد:

1- هر انسانی در برابر انبوهی از مجهولات و مشکلات درباره خود و دیگران قرار دارد که گاه مربوط به مسائل مادّی است و گاه معنوی و کلید حلّ آن‏ها غالباً سؤال از آگاهان و اندیش‏مندان است.

به همین دلیل، خداوند در عالم تکوین و تشریع درهای سؤال را به روی انسان گشوده است. از نظر تشریع در دستورات اسلامی نه تنها اجازه سؤال به هر کس و درباره هرچیز را داده است، بلکه به سؤال کردن امر کرده است، قرآن مجید در دو آیه می‏ فرماید:

«فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَاتَعْلَمُونَ»؛ (از آگاهان سؤال کنید اگر نمی ‏دانید).(1)

امیرمؤمنان در بعضی از کلمات پرمعنایش در نهج البلاغه می‏ فرماید:«وَ لَایَسْتَحْیِیَنَّ أَحَدٌ اذا لَمْ یَعْلَمِ الشَّیْ‏ءَ أَنْ یَتَعَلَّمَهُ»؛ (هیچ‏گاه کسی در فراگیری علم و سؤال از مجهولات، شرم و حیا به خود راه ندهد).(2)  

آری، سؤال کردن عیب نیست. عیب آن است که انسان پرسش نکند و در جهل و نادانی بماند.

جالب این است که در خطبه یاد شده سؤال کردن را حقی برای هر کس ذکر فرموده و این معنا در مورد جوانان و نوجوانان بسیار مهمتر است چرا که آنها دارای مجهولات فراوان:

از نظر تکوین و آفرینش نیز خداوند، حسّ کنجکاوی و جستجوگری را در ذات انسان قرار داده است. انسان، همواره مایل است از چیزهایی که نمی ‏داند، بپرسد و بداند. این حس در جوانان و نوجوانان شدیدتر است؛ به سبب همان نیازی که دارند، گاه آن قدر پدر و مادر را سؤال پیچ می‏ کنند که داد و فریادشان بلند می‏ شود؛ در حالی که وظیفه آن‏ها این است که با محبّت و مدارا به این نیاز روحی‏شان پاسخ مثبت دهند. آن‏چه را می‏ دانند، در اختیارشان بگذارند و آن‏چه را نمی‏ دانند به کسانی که می‏ دانند ارجاع دهند.

بعضی فکر می‏ کنند اگر از مسائل اصول عقاید سؤال کنند نشانه کفر و بی اعتقادی است؛ در حالی که این پرسش‏ها برای تحقیق بیش‏تر و استحکام بخشیدن به عقیده است.

دانشمندان و آگاهان، به ویژه عالمان دینی وظیفه دارند که در هر حال و در هر شرایط، برای پاسخ به سؤالات اعلام آمادگی کنند و با محبّت و احترام از پرسش کنندگان استقبال کنند.

 

2- مطالعه بیشتر در چیزی که به آن ایمان داریم. مثلًا برای تقویت ایمان به خدا، لازم است مطالعاتمان را در اسرار آفرینش گسترش دهیم. برای ایمان بیشتر به قرآن مجید باید در آیات زیبای این کتاب آسمانی تفکر و اندیشه افزون‏تری نماییم و خلاصه، برای تقویت ایمان به هر چیزی، مطالعه پیرامون آن چیز راهکار مؤثری است.

 ایمان و اراده به سوی خدا

3-  دیگر آن که از راه خودسازی و پاکسازی درونی وارد شویم، زیرا ایمان نوری است که در آینه قلب انسان می‏تابد و هر چه آینه قلب انسان صاف‏تر و شفاف‏تر باشد، انعکاس نور ایمان توسط آن بهتر انجام می‏ پذیرد. اگر قلبی (خدای ناکرده) آلوده به گناه شود و زنگار معصیت آینه دل را تیره و تار کند، بطور طبیعی تابش نور ایمان در چنین قلبی کم می‏شود. بنابراین اجتناب از گناهان و حرکت در مسیر مستقیم اسلام، از عوامل دیگر تقویت ایمان است؛ هرچه تقوی‏ و پرهیزکاری شخص مؤمن بیشتر شود، قلب او نورانی‏تر می‏گردد و شعله ایمانش فروزان‏تر می‏شود؛ و برعکس، بی تقوایی موجب تضعیف نور ایمان می‏شود و همان گونه که تقوی‏ باعث تقویت ایمان می‏ شود، ایمان نیز تقوی را تقویت می‏ کند؛ و به عبارت دیگر، این دو، اثر متقابل روی یکدیگر دارند.(4)

 4- دست زدن به دامان لطف خداوند و معصومین(علیهم السلام) یکی دیگر از عوامل مهم تقویت ایمان است که نباید از این مهم غافل شویم. در این مسیر باید با حضور قلب و از روی واقعیت و در حالی که خود را واقعاً فقیر و دست خالی بدانیم به سوی حق تعالی حرکت نماییم و خطاب به خداوند بگوییم:«ما از تو به غیر تو تمنایی نداریم!» زیرا اگر رابطه ما و خدای مهربان محکم باشد، خداوند بزرگ نیز رابطه ما را با سایر مخلوقات، اصلاح خواهد کرد. ان شاء الله امید است با به کار بستن این دستورات، بتوانیم به مراحل بالایی از ایمان دست یابیم.  


حفظ و صیانت ایمان و باور های جوانان ایمان ,سؤال ,تقویت ,انسان ,خداوند ,حالی ,تقویت ایمان ,سؤال کردن ,قرآن مجید ,برای تقویت ,برای تقویت ایمان منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تخفیف ویژه ایران نیوز آموزشگاه زبان آنلاین وطندوست همه چی موجوده genesis8e8to posto هنر زندگی کردن